mandag 5. mai 2014

Gud sier, se på min SØNN!!!

Jeg har to barn. 
En datter som heter Sara eller Miss Diva som vi kaller henne, og en sønn som heter Isak som vi kaller for Ice Cool. Det er veldig morsomt å ha en av hver og virkelig få se forskjellen på gutt og jente, men disse to er også tette i alder og det er godt å se at de også er verdens beste venner. 
Vi bruker mye tid på lære barna våre at de er bra mennesker. Forteller de at det er viktig å være snille mot andre, at de ser andre og at ingen barn skal leke alene, men at man skal inkludere hverandre og bry seg om hverandre. Men at de også skal se de fine og bra tingene som andre gjør. Skryte av andre som er flinke til noe, men også kunne se hva de selv er gode på. 
Sara som er 4 år er frelst. Hun har tatt et valg etter påsken da hun var 3 år og ikke trodde på Jesus siden han var død. Og de sa at Jesus sto opp igjen, men det trodde hun ikke noe på siden Oldemor Synnøve var død og hun hadde ikke sett noe til at hun sto opp igjen. Etter en stund sa hun at hun trodde på Jesus igjen og frukten av det tilsier at hun er frelst. Isak sier han er frelst, men som Sara sa har vi ikke sett noen resultater av det ennå. Det sa hun etter en episode hvor Ice Cool dynket henne i vann og lo så han holdt på dette ned av trappa. (hahaha)
Hver dag så har vi Jesus tid hjemme hos oss. Da leser vi i andaktsboka og «taler» for hverandre. Vi ber og snakker om hva vi har lest og lært. 
Det beste med barn er at de er så trygge på hva de faktisk har lært og hva de kan. Sara spurte om hun kunne få lov til å ha talen den dagen for det vi skulle snakke om kunne hun. Jeg sa selvfølgelig ja, og min datter på 4 år fortalte om Sakkeus. 
Hun fortalte at Sakkeus var en veldig liten mann og han klatret opp i et morbærtre for å se Jesus. Han ville ikke møte Jesus fordi han angret på noe, men ville møte han bare fordi Jesus var så snill og kul og alle likte han. Men Jesus viste at Sakkeus satt oppi treet for Jesus vet alt siden Gud forteller han det. Og at Jesus sa han måtte komme ned fordi han ville de skulle være venner. Og det beste med Jesus var at Sakkeus ikke måtte forandre seg, for det hadde han sikkert ikke klart for det er ikke så lett som man skulle tro. 
Jeg ble så stolt av at hun hadde fått med seg så mye. Så tenkte jeg på meg selv. Sara er så trygg på hva hun kan, mens jeg som voksen tviler på mine gaver og talenter. Jeg vet at det ligger ting i meg. Noe som jeg er flink til eller som jeg er ment til å gjøre, men som jeg ikke gjør fordi jeg ikke føler meg bra nok eller verdig til å gjøre. Jeg ser på meg selv og tenker at andre gjør det bedre enn meg eller andre er mer rutinert enn meg. Men hvorfor gjør jeg det? Gud har jo lagt kallet på livet mitt, han er jo den som har skapt meg. Han har sakt: Du skal lovsynge for meg. Du skal være min kriger i lovsangen, plog vei og vær en apostel, men prek også mitt ord. Fortell folk hvem Jesus er. Pek på meg og la folk få se at Jesus er det viktigste. 
I mange år likte jeg ikke kallet mitt, jeg ville ikke krige i lovsangen, jeg ville bare lovprise. Jeg ville ikke preke Guds ord. Jeg ville bare tilhøre. Jeg følte ikke at jeg kunne, at jeg ikke var perfekt nok, at jeg ikke hadde nok kontakt. Men så ble det sådd en tanke. 
Monica, Djevelen sier se på din synd. Se på alt du har gjort galt. Se på alt du ikke klarer. Se på alle de menneskene som ikke liker deg. 
Men Gud sier se på min SØNN! 
Se hva Han gjorde, se hvordan Han levde sine dager. Jesus sier kom som du er, ikke kom som den du burde være. Eller kom som den alle andre forventer at du skal være. Jesus fulgte ikke de religiøse reglene. Han var ikke redd for hva folk syntes om Han, eller hva de snakket om. Han strakk ut en hånd til de menneskene samfunnet så ned på. Datidens rusmisbrukere og hallikere. Han var ikke redd for andre skulle se han sammen med feil folk. 
Jesus sa til Sakkeus: 
I dag vil jeg være med hjem til DEG.
 Han sa ikke kom til menigheten, eller kom hjem til meg. Nei han gikk og satte seg ned ved Sakkeus SITT bord. Og ved å gjøre det forandret han alt. Ikke ved dømme eller å komme med regler. Ikke ved å fortelle hva Sakkeus måtte endre, men ved og bare være den han var. 
Gud sier se på min SØNN!
 Men enda jeg vet at Jesus sier kom som du er, så føler jeg meg ikke verdig? Jeg hørte en gang noen si, se deg selv i speilet hver morgen å si til deg selv:
 Hey, jeg er den Jesus elsker.
 Det er kleint, men etter en stund forandrer det alt. For Jesus leter ikke etter perfekte mennesker til å tjene Han. Han leter etter tilgjengelige mennesker. DU er verdig. Jesus døde jo på korset. Du trenger ikke være sterk, for han er fundamentet. Han er grunnsteinen. Du trenger ikke å bære noe. For evangeliet er best vis det bærer seg selv, alt du trenger å gjøre er å være tilgjengelig. 
Gud sier, se på min SØNN, han tjente Gud og han tjente folket. Jeg har fortsatt til gode å møte mennesker som ikke liker Jesus, som har et problem med hvem Han er. Det er menneskene som sier de følger Jesus de har problemer med. Fordi noen ganger er vi mer opptatt å fortelle de hva som ikke er «lov» eller hva Gud ikke liker enn å fortelle de om den fantastiske nåden som ingen av oss har gjort oss fortjent til. Ikke jeg, ikke du, ikke de som ruser seg eller stjeler. Men som har blitt gitt oss i kjærlighet den dagen Jesus hang på korset. Jeg har ikke gjort meg fortjent til nåden den er bare gitt meg. Det er ingenting jeg kan gjøre, som gjør at jeg fortjener den. Men gud har kalt meg i min uperfekthet og sakt at jeg trenger ikke at du er perfekt, men tilgjengelig. 
Hold øynene dine på Jesus. 
Gud sier, se på min SØNN!


1 kommentar:

  1. Hei!

    Jeg oppdaget denne flotte bloggen din først nå... :-) Og dette var et innlegg som var både muntert å lese, men som inneholdt veldig mye substans for oss som kaller oss kristne! Jeg husker historien om Sakkeus fra mine tidligste barndomsår på søndagsskolen, men det skulle ta mange år før jeg oppdaget og forstod dybdene i denne historien....

    Gud velsigne deg og dagen din, Monica! Og fortsett bloggingen, du har en fantastisk formidlingsevne!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord. Håper at det du leste ga deg noe positivt <3